wróć i sprawdź
więcej przepisów

Kruche ciastka z cukrem

Czas przygotowania: około 25 min

Składniki:

  • 200 g masła
  • 150 g Cukru Pudru Diamant
  • Opakowanie Cukru Waniliowego Diamant
  • 4 żółtka
  • 400 g mąk

 

Wykonanie:

Wszystkie składniki zagnieć i połącz ze sobą. Gotowe ciasto owiń folią i schłodź w lodówce około godzinę. Po tym czasie wyjmij i rozwałkuj ciasto na na grubość 4 mm.
Używając foremek o dowolnym kształcie, wykrawaj ciastka. Może poprosisz o pomoc małe, pomocne elfy? Wieść niesie, że nie mają sobie równych w wykrawaniu.. i wyjadaniu!
Gotowe ciastka piecz 10-12 min w temperaturze 180°C.

Dziękujemy za Waszą pomoc!

oznacz nas #slodkielaczynaswieta
aby wspólnie szerzyć misję SOS Wiosek Dziecięcych

Obserwuj nas i bądź na bieżąco
z naszymi nowościami: