wróć i sprawdź
więcej przepisów

KRUCHE MINI-SZARLOTKI

Składniki:

Nadzienie:

  • 1 kg jabłek
  • 2 łyżki Cukru Białego Diamant (może też być Drobny)
  • szczypta cynamonu

Kruszonka:

  • 100 g masła
  • 150 g mąki
  • 100 g Cukru Waniliowego Diamant

Wykonanie:

Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Upraż je z 2 łyżkami cukru i szczyptą cynamonu, a następnie przełóż do małych naczyń żaroodpornych. Masło, mąkę i cukier waniliowy włóż do miski i zagnieć na kruszonkę. Gdy będzie gotowa, wyłóż nią naczynia z jabłkami. Miseczki wstaw do zimnego piekarnika i piecz 25 min w temperaturze 180°C. Podaj, gdy lekko przestygną. Nasi mali doradcy donoszą, że najlepiej smakują z gałką lodów waniliowych!

Dziękujemy za Waszą pomoc!

oznacz nas #slodkielaczynaswieta
aby wspólnie szerzyć misję SOS Wiosek Dziecięcych

Obserwuj nas i bądź na bieżąco
z naszymi nowościami: