wróć i sprawdź
więcej przepisów

Migdałowe rogaliki

Czas przygotowania: 40 min

Składniki:

  • 250g mąki
  • 100g mielonych migdałów
  • 90g Cukru Drobnego Diamant
  • 150g masła
  • szczypta soli
  • kropla olejku migdałowego
  • 1 jajko
  • 1 żółtko

Wykonanie:

Wszystkie składniki połącz do utworzenia jednolitej masy. Dokładnie wyrób ciasto, owiń folią spożywczą i odłóż do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie wyjmij ciasto i uformuj rogaliki. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem. Oprósz płatkami migdałów. Piecz około 10-12 min w temp. 190ºC, a potem koniecznie schowaj, bo małe głodomory jak licho – nie śpią!

Dziękujemy za Waszą pomoc!

oznacz nas #slodkielaczynaswieta
aby wspólnie szerzyć misję SOS Wiosek Dziecięcych

Obserwuj nas i bądź na bieżąco
z naszymi nowościami: